diumenge, 16 de febrer del 2014

El camí de l'amor



Tal com apunta el filòsof J.D. García Bacca en el pròleg el llibre de Carlos Gurméndez Teoria de los sentimientos, quan un autor posa el títol a una obra seva està fent una promesa al lector o bé el vol sorprendre.

L’Editorial Comanegra amb el llibre El camí de l’amorha apostat aquesta vegada per una autora del país i per una temàtica que es repeteix sovint en una societat líquida com la nostra: l’amor cap a una persona amb data de caducitat.

En aquest llibre, Eva Mengual, editora, escriptora i terapeuta, ens explica la història de la Máire, una noia irlandesa que viu feliçment amb en Liam en una caseta de fusta al costat del mar. Un dia en Liam li explica que s’ha enamorat d’una altra dona, i és llavors quan el món cau al damunt de la Máire. Passarà uns dies totalment aclaparada per la situació i sense veure clar quin rumb ha de prendre la seva vida.

De forma acurada, Eva Mengual ens portarà pel camí de retrobament de la protagonista amb ella mateixa, ajudada d’un savi personatge, en Cian. Un hortolà que la farà tornar a creure en ella i li descobrirà que l’amor mai no s’acaba, ja que resta dins de cadascú de nosaltres.

L’obra està escrita amb un llenguatge entenedor i amb un ampli ventall d’emocions, sentiments, estats anímics i sensacions com: amor, afecte, ressentiment, tristesa, sorpresa, timidesa, ànim, vehemència, enrabiada, desfeta, fortalesa, engany, preocupació, agraïment, vergonya, desorientació, voracitat, compulsió, emocionada, curiositat, amabilitat, dolçor, angoixa, discreció, respecte, llàstima, goig, tristesa, tendresa, confort, desconsol, curiositat, acollida, serenor, calma, alleugeriment, enfadada, immutable, cansada, desolada, estima, dolor, enamorada, desolació, cansament, immutable, feliç, emocionant, il·lusió, content, preocupat, espantat, inquiet, absent, culpa, desgraciada, amistat, protegida, tranquil·la, arraulida, solitud, desamor, calma, nostàlgia, desig, confusió, caòtic, serenor, compungit, ferida, aterrada...


Ideal per aprendre vocabulari i prendre consciència de la importància que té el fet de fixar-nos en el què sentim, ja que si ho tenim clar i li sabem posar nom ens serà més fàcil reparar les nostres emocions quan ens calgui.

1 comentari: